25 Şubat 2024 Pazar

FETÖ İLE MÜCADELE SEKTEYE Mİ UĞRUYOR?


FETÖ Terör Örgütü bilindiği üzere 15 Temmuz 2016’da bir darbe kalkışması gerçekleştirmeye çalıştı. Ancak milletimizin sokaklara dökülmesi ve devletimizin içindeki vatansever güvenlik güçleri tarafından bu kalkışma sabah bastırılmıştı. Bundan sonraki süreçte FETÖ mensuplarına çeşitli operasyonlar yapılmış binlerce kişi tutuklanmış veya kamu görevinden ihraç edilmişti. Ancak son alınan bilgilere göre FETÖ iltisaklı olması sebebiyle hatta bazılarının “mutat örgüt toplantılarına katılmış, BYLOCK kullanıcısı ve ankesör aramalarına takılmış olanlarından olduğu iddia edilen 450 eski yargı mensubu HSK’nın itirazına rağmen Danıştay 5. Dairesi kararı ile görevlerine iade edildi. Bu yapılanlar eğer kasıtlı yapılıyorsa bu durum Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yargısını FETÖ’ye teslim etmek demektir.

Durum sadece bundan ibarette değildir. Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı’nın devleti uyarmak için bildiklerini anlatması da tehlikenin ayrı bir boyutunu gözler önüne sermiştir.

Yaycı Master haberdeki köşe yazısında aynen şunları ifade etmiştir:

(Göreve iade edilen 450 yargı mensubu için) Göreve dönmekle kalmıyor, terfi ettiriliyor. Daha önce binlerce Emniyet, Mülkiye, Yargı ve TSK mensubu iade edilmişti, edilmeye devam ediyor. Zaten devletin diğer kurumlarında bulunan diğerlerine de pek dokunulmamıştı. Önce ihraç edilip, sonra göreve iade edilenlerin özellikle son dönemde kritik görevlere atandığı söylenmektedir. Bunların arasında terfi ettirilip, aktif ve önemli pozisyonlara getirenlerin olduğu söylenmektedir.”

Yaycı’nın NOW Haberde yayınlanan videosunda 15 Temmuz da darbe kalkışmasını Akıncı Üssünden yöneten Adil Öksüz’ün, kuzeninin bakanlıkta “Başmüfettiş” yapıldığını da söylemiştir. Yine basına yansıyan son haberlere göre FETÖ’nün 2010 – 2015 yıllarında ÖSYM tarafından yapılan sınavlarsa soruları çalan FETÖ’cülerin işe alındığı dönemde ÖSYM Başkanı olan Ali Demir de FETÖ üyeliğinden beraat etti.

Tüm bu gelişmelerin akabinde akıllara Sn. Devlet Bahçeli’nin 11 Temmuz 2023’teki grup toplantısındaki sözleri gelmektedir. Bahçeli aynen şunları söylemişti:

“Hala FETÖ’nin kripto damarının siyaset, bürokrasi, eğitim, ekonomi, medya ve diğer alanlarda dip dalga halinde faaliyet içinde olduğunu bilmeyen, duymayan, görmeyen kalmadı.”

Ayrıca son zamanlarda FETÖ elebaşının ve PKK Terör Örgütünün yayınladığı diriliş mesajları da dikkat çekmektedir. Bu nedenle devletimizin tüm kamu kurumları gerekli önlemleri almalı ve bu tehlikeli örgütü siyasetten, bürokrasiden, askeriyeden, emniyetten ve diğer kamu kurumlarından tamamen temizlenmeli ve bir daha devletin içine sızmalarını önleyerek gerekli tedbirler alınmalıdır. 


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Diğer Yayınlar