20 Temmuz 2019 Cumartesi

CUMHURBAŞKANINDAN BÜYÜK DEVLET MESAJI




Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz’un üçüncü yıl dönümünde konuşmasını bitirdikten sonra arkasında 16 Büyük Türk Devleti’ni simgeleyen askerlerin ellerine tek tek dokunarak aslında dünyaya bir mesaj verdi.

Tamda S400’lerin Türkiye’ye gelmesiyle ABD’nin yaptırım kararı alması, Yunanistan’ın son birkaç aydır küstahça açıklamaları ve Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin sıkıştırılmaya çalışılmasının ardından 15 Temmuz gibi önemli bir günde bu mesajın verilmesi anlamlıdır.

Cumhurbaşkanı yaptığı bu hareketle kanaatimce; “Ben alelade bir devletin cumhurbaşkanı değilim. Ben 16 büyük devlet kurmuş ve yıkmış, her defasında bu yıkıntılardan da yeni bir devlet kurmayı başarmış bir milletin Cumhurbaşkanıyım. Siz benim devletimi yıkmayı başarsanız bile milletim küllerinden doğar. Yeni bir devlet daha kurar. Çünkü buna kabildir ve muktedirdir.” Anlamı çıkmaktadır.

Dünya var olduğundan bu yana Türklerin hayatı hep mücadeleler ve sıkıntılarla geçmiştir. Ya bağımsız olma arzusu yada zulmü önleme, mazluma yardım edip adaleti yayma ülküsü yüzünden hiç başı beladan kurtulmamıştır. Bu sebeple de tarihte nasıl çileler çektilerse günümüzde de aynı sıkıntıları yaşamaktadırlar.

Özellikle İslam ile şereflendikten sonra daha çok denize daha çok toprağa ilahi mesajı taşıdılar. Dağılmış İslam âleminin koruyuculuğunu yapıp ileriki zamanlarda da sancaktarlık vazifesini üstlendiler.

Gün geldi Selçuklu Devleti tarih sahnesini tamamlayınca ortaya Osmanlı İmparatorluğu çıktı. Fakat Osmanlı’nın da vaktini doldurmasıyla Anadolu yavaş yavaş işgale giden süreci yaşadı. Bu süreçte Osmanlı’nın bütün toprakları kaybedilmekle beraber anavatan dediğimiz Anadolu’nun da dört bir yanı işgale uğradı. Artık Türkler bitti deniliyordu. Anadolu’nun dört bir tarafında cepheler açılmıştı. Ancak vatan evlatları okumuşundan, okumamışına, yaşlısından, gencine, kadınından, erkeğine herkes cepheye koşmuştu. Bu millet yoksul olmasına rağmen elinde avucunda ne varsa cepheye göndermişti. Bitti dedikleri Türk Milleti, Mustafa Kemal liderliğinde başkaldırmış ve düşmanı Anadolu topraklarından söküp atmıştı. Zor olmuştu ama başarmıştı. Küllerinden yeniden doğup yeni devleti Lozan’da tüm dünyaya kabul ettirmişti.

Şimdi ise yıl 2019, Atatürk’ün devrettiği Türkiye Cumhuriyeti hem içeriden hem dışarıdan büyük saldırılara maruz kalıyor. Dün nasıl bizi bitirmek istemişlerse bugünde aynı şekilde bitirmek istiyorlar. Üzerimize her yerden saldırı var. Bunu bilen Cumhurbaşkanı da 15 Temmuz’un üçüncü yıl dönümünde böyle bir mesaj verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Diğer Yayınlar