20 Nisan 2023 Perşembe

İSLAMOFOBİ = İSLAM DÜŞMANLIĞI ÖNCE KENDİMİZ

 

Atalarımızın güzel bir sözü var. “İğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır” diye. Biz her şeyden önce iğneyi kendimize batırmalıyız. Biz İslam’ı nasıl yaşıyoruz ve dinimiz için neler yapıyoruz? Bunları kendimize hiç sorduk mu?

Yenişafak gazetesinin Türkiye’de İslamofobiyi araştırma sonuçlarında elde edilen bulgular önemli sonuçlar ortaya çıkarmıştır. Araştırmalarda; 20 araştırmacının 2 yıllık çalışmasına göre 3 mizah dergisi incelendi. Bu dergiler İslamiyet’i ve Müslümanları yüzde 92 oranında olumsuz tasvir etmişlerdir. Bu dergilerde Müslümanlar terörist, sapık ve sevimsiz olarak yansıtıldığı tespit edilmiş ve bu durumun aynı zamanda Türk sinemasında da benzer şekilde işlendiği tespit edilmiştir. (“Bunlar da içimizdeki İslamofobikler: Mizah üzerinden İslam Düşmanlığı”, Yenişafak gazetesi,   https://www.yenisafak.com/gundem/bunlar-da-icimizdeki-islamofobikler-mizah-uzerinden-islam-dusmanligi-3864849, Erişim Tarihi: 16.04.2023)

Bazı sinema ve dizilerde mizah adı altında din adamları hep sahtekâr, düzenbaz veya başka türlü tasvir edilmiştir. Bu ise başta İslam dinine ve bu dini anlatan temsilcilere zarar vermekte ayrıca insanlarımızın gözünde farklı bir rol model olarak tasvir edilmektedir. Bu anlattıklarım sadece dizi ve sinema boyutuydu.

Bir de bu işin önde gelen cemaatler boyutu vardır. Tabi her cemaati aynı kefeye koymak zannımca doğru olmaz. Çünkü gerçekten İslam’a hizmeti düstur edinmişlerde var, hâşâ İslam’ın üzerinden geçinenlerde var. Mesela bu zamana kadar her şey mubahtır düsturuyla yola çıkan devletin ve milletin başına bela olan ayrıca dinler arası diyalog projesinin mimarlığını yapıp İslam’ın içerisini boşaltmaya çalışan FETÖ elebaşı ve onun örgütünün mensuplarıdır. Bu teröristler İslam’a en büyük kötülüğü yapmışlardır. Maalesef ki yeni jenerasyon bu hainleri görünce İslam’dan soğuma yoluna giderek Deizm veya Ateizm denilen inançsızlığa sürüklenmişlerdir.

Çünkü yeni jenerasyon bu hainlerin İslam’a hizmet adı altında her yol mubahtır hareketiyle milletin hakkını yiyerek girdikleri devlet kadrolarından tutunda, soruların çalınmasına kadar her şeyi gördüler ve dediler ki bunlar Müslümansa ben neyim? Ben Müslümansam bunlar ne? Diye kendilerine bu soruyu sormadan edemediler. Bu milletin torunları, atalarının yolunu ve peygamberinin yolunu terk etmeye başladılar. Hâlbuki atalarımız Allah’ın adını yaymak, cihanda adaleti sağlamak için her zorlu koşulda mücadele etmemişler miydi?

 

GENÇ KARDEŞLERİM!

Bir öğretmeniniz ve bir ağabeyiniz olarak sizlere sesleniyorum. Hâşâ İslam’da bir eksiklik yoktur. Sizlerin yapamayacağı veya sizlerin özgürlüğünü kısıtlayan kurallar yoktur. Kur’an’da kısıtlanan şeylere baktığınızda bunlar tamamen toplumu ve aileyi korumak içindir. Nasıl ki anneniz babanız sizleri her türlü tehlikelerden korumaya çalışıyor ve sizleri uyarıyorsa bizi yaratan ve bizi bizden daha çok düşünen Rabbimizde bizleri korumak için uyarıyor. Bu yüzden kendini bilmez hainler ve hocayım diye geçinenlere itibar etmeyiniz. Dünyanızı da ahiretinizi de karartmayınız. Sizler ve bizler bu ülkenin bu milletin umuduyuz. Saçma sapan sonu izimle biten ve bu milletin DNA’sına uymayan fikir akımlarına kapılıp medeniyeti o düşüncelerde aramayınız.

Çünkü bizim Türk – İslam Sentezi ile yoğrulmuş çok güzel bir medeniyetimiz var. Bizim millet olarak İslamiyet’e girmeden öncede kültürümüz ve medeniyetimiz gayet güzeldi. İslam ile şereflendik kültürümüz ve medeniyetimiz daha da güzelleşti. Çinlilere ceket, pantolon giymeyi öğreten bizim atalarımızdı. Avrupa’ya hoş görüyü ve banyo yapmayı öğreten bizim atalarımızdı. İnanmazsanız Avrupa’nın parfümü niçin ve ne amaçla bulduklarını bir araştırın.

Dolayısıyla medeniyeti başka yerde aramaya gerek yok. Bizim kültürümüz ve inancımız gayet medenidir. Bu yüzden İslam’a ve Türk – İslam Medeniyetine sıkı sıkıya sarılarım. Daha çok okuyalım ve dinimizi en güzel şekilde araştıralım.

İmam Matüridi’nin, Ahmet Yesevi’nin yolundan gidelim ve kesinlikle dinimizden, medeniyetimizden utanmayalım. Bu da benden size acizane bir nasihattir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Diğer Yayınlar