26 Ağustos 2018 Pazar

ZAFER HAFTASI MALAZGİRT VE 30 AĞUSTOS MESAJIM


Sultan Alparslan’ın 26 Ağustos 1071 Cuma sabahı Anadolu’ya attığı temel Selçuklu Devleti’ni ardından üç kıtaya köklerini yayan Osmanlı İmparatorluğunun kurulmasını sağlamıştır. Fakat Osmanlı son yıllarında Mondros ve Sevr antlaşmalarıyla birlikte kuşatılmış ancak bu kuşatmaya karşı Mustafa Kemal önderliğinde direnişe geçen Türk milleti “Ya İstiklal Ya Ölüm” tercihiyle baş başa kalıp bağımsızlığı ve şerefi için neleri göze alacağını tüm dünyaya ispat etmiştir.

Büyük Türk Milleti kendisinden üstün ordularla ve her türlü imkânsızlıklara rağmen vatanına, milli ve manevi değerline sahip çıkmış, varlığına kast edenlere asla izin vermemiştir.
Atalarımızın büyük fedakârlıklarla bıraktığı bu vatanı koruyacağımızı ülkemizin son yaşadığı olaylarla dünyaya devletçe ve milletçe gösterdik.

Gerek 15 Temmuz gerek ekonomik ve siyasi bağımsızlığımıza yönelik saldırılara da aynı geçmişteki Malazgirt ve 30 Ağustos zaferleri ruhuyla karşılık vermekteyiz.
26 Ağustos ve 30 Ağustos’un “Zafer Haftası” olması vesilesiyle Malazgirt Fatihi Sultan Alparslan ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Türk Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle yâd ediyor.

Milletimizin göz bebeği ve Anadolu’nun asil evlatları olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarını ve Büyük Türk Milletini en kalbi duygularımla selamlıyorum. 

Tarihçi, Yazar, Siyaset Bilimci Kubilay Muhammet Özdemir



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Diğer Yayınlar